04-04-14

Noekan: een lief blaaskaakje


Gevonden: Ja
Kan bij andere katten: Ja
Kan bij honden: Onbekend
Kan bij kleine kinderen: Onbekend
Kan bij grote kinderen: Ja
Kan in een flat wonen: Ja
Kan naar buiten: Ja

De jonge Noekan (geboren rond 5 mei 2013) is een beeldschoon meisje. Enorm schattig en heel lief. Alleen zou je dat op het eerste gezicht niet echt zeggen. De kleine Noekan is namelijk nogal een 'blaaskaakje'. Maar dan letterlijk. Haar eerste reactie op elke toenaderingspoging is flink hard blazen en zo boos mogelijk kijken. Wij zijn echter niet zo snel onder de indruk. En dat is maar goed ook. Want wie zich door haar luide gesis niet laat afschrikken, komt al snel tot de ontdekking dat het niet veel meer is dan uiterlijk vertoon. Noekan laat zich gemakkelijk aaien en als het haar iets te spannend wordt gaat ze er vandoor. That’s it. Ze slaat niet en ze bijt niet. Noekan is stiekem een heel lief meisje. Ze is alleen maar een beetje bang.

Noekan is een tijdje geleden zwervend op straat gevonden. Geschrokken, alleen en behoorlijk in de war. Wat voor avonturen de kleine meid heeft meegemaakt weten we niet, maar ze hebben duidelijk veel indruk op haar gemaakt. Noekan heeft maar weinig vertrouwen in de mens. Ze reageert niet agressief, maar wel timide. Als je haar rustig benadert, rent ze niet voor je weg en laat ze zich zelfs gemakkelijk aaien. De beste therapie voor Noekan is veel knuffelen en kroelen. Je voelt dan gewoon hoe alle spanning uit dat kleine lijfje wegebt. Achter dat sissende maskertje gaat stiekem een heel lief en zachtaardig meisje schuil. Een meisje dat ons dolgraag zou willen vertrouwen, maar het gewoon nog niet durft.


We doen dan ook hard ons best om Noekan op haar gemak te stellen. Maar erg succesvol zijn we daar helaas nog niet in. Ze voelt ze zich hier gewoon niet prettig. Het is te druk, te hectisch en ze ziet te veel verschillende gezichten. Noekan heeft een rustig thuis nodig, waar ze zich met een beetje geduld en veel liefde kan ontwikkelen tot superknuffel. Gelukkig verloopt zo'n proces bij dit soort kleintjes altijd razendsnel; als ze maar voldoende intieme één-op-één sessies krijgen. Is die mooie taak jou op het lijf geschreven? Kom de knappe, lieve Noekan dan heel snel halen!

Mooie Noekan verblijft in het Hokazo dierenasiel in Uden: 0413- 26 05 46