25-04-14

Rosa is al van ver gekomen!

   Rosa is samen met haar moeder Flora en haar broertjes en zusjes bij ons gebracht. 
Ze waren gevonden langs een spoorbaan, waar ze geboren zijn. 

De eerste tijd hebben ze nooit contact met mensen gehad. Een vrouw vond ze en gaf ze vanaf die tijd eten. Rosa en haar broertje Thor waren het minst schuw. De anderen zaten in een hol diep verscholen en daar konden ze niet bij. Dus deze twee zijn vanaf die tijd in mensenhanden geweest, maar evengoed hebben ze een achterstand in de socialisatie.
Rosa heeft dan ook nog steeds moeite als je haar wilt pakken, vooral als er wat druk op staat, zoals als we gaan wandelen. Ze wil graag mee wandelen, maar vind het nog steeds wat eng om aangelijnd te worden. Op de wandeling loopt ze los, maar ook aan de riem loopt ze goed. Meenemen naar de stad is geen enkel probleem, zolang er niemand aan haar wil zitten.
Ze geniet van alles, lekker in de mand liggen, spelen met de andere honden, ook met de katten is het geen enkel probleem. Haar karakter is heel lief, er zit zo gezegd geen kwaad in.

Degene die haar adopteerd moet er rekening mee houden dat ze altijd een achterstand zal houden, natuurlijk verbeterd het in de tijd nog wat. Maar het is een hondje waar je best van kunt genieten, ze is leuk en heel lief. Belangrijk voor Rosa is dat er meerdere honden zijn, waar ze steun van krijgt.
Rosa is zindelijk, reisklaar en gesteriliseerd. Ze weegt 13 kilo en is 45 cm hoog.
Haar geboortedatum is 15-06-13
Ze is nog bij ons thuis in Salamanca, we komen regelmatig naar Nederland.


Meer informatie over Rosa kan via: www.leukespaansehonden.vpweb.nl en via leukespaansehonden@hotmail.com