04-04-14

Quetzal en Querido, twee verlegen mannen


Gevonden: Ja
Kunnen bij andere katten: Ja
Kunnen bij honden: Onbekend
Kunnen bij kleine kinderen: Nee
Kunnen bij grote kinderen: Ja
Kunnen in een flat wonen: Onbekend
Kunnen naar buiten: Ja

Quetzal en Querido zijn twee mooie, verlegen mannen. Ze zijn nog behoorlijk bang voor mensen. Zo heel erg vreemd is dat niet. Samen met 4 andere katjes werden zij gevonden, opgesloten in een bench en gedumpt voor de deur van het asiel. Een liefdevol en ontspannen leven, waarin ze de goede kant van de menselijke soort hebben leren kennen, hebben ze vermoedelijk niet geleid. Het is een raadsel waar het zestal vandaan komt, een 'dader' is helaas nooit gevonden.

De leeftijd van de jongens is nog niet door de dierenarts geschat. Een goed onderzoek van hun tandjes was gewoon nog niet mogelijk. Althans niet zonder veel stress en dat willen we de arme drommels – na hun benarde avonturen – nu niet aandoen. We denken dat ze een jaar of 5 oud zijn, maar dat is dus slechts een algemene inschatting. Ach, 'age is just a number', dus dat mag het vinden van een thuis niet tegenhouden toch? Quetzal en Querido zijn knappe kerels. Ze zijn enorm sociaal naar andere katten toe. Die kant van hun karakter is buitengewoon goed ontwikkeld. Ze wonen op dit moment samen met hun vrouwelijke lotgenootjes Questa en Querida en de vier zoeken veel steun en troost bij elkaar. Toch zijn het vooral de twee mannen die echt onafscheidelijk zijn. Waar Quetzal is, is Querido. En waar Querido is, is Quetzal. Vrienden voor het leven en dan echt van de ‘ik-kruip-dicht-tegen-je-aan-en-sla-mijn-pootjes-om-je-heen’-soort. :-) Prachtig om te zien. We zouden het dan ook fantastisch vinden als de twee kanjers samen in één gouden mandje zouden mogen kruipen. 

Het is geen probleem om bij Quetzal of Querido in de buurt te gaan zitten. Je ziet wel aan ze dat ze het spannend vinden, maar ze laten het goed toe. Alleen aanraken is meestal nog echt een brug te ver. Toch gaat het duo goed vooruit en komt Quetzal zelfs zo heel af en toe al met de staart hoog in de lucht op je afgelopen om je vriendelijk te begroeten. En laat Querido zich – als je heel rustig doet – soms zelfs al voorzichtig aaien. Ontspannen genieten van het intieme contact doen ze nog niet, daarvoor vinden ze het nog net iets te eng, maar dat is slechts een kwestie van tijd.


Quetzal en Querido zoeken een warm thuis. Lieve mensen met een beetje begrip en geduld, die de jongens met veel liefde en rust de mooie kant van het leven laten zien. De twee hartsvrienden voelen zich duidelijk veilig bij elkaar en dat gevoel gunnen we hen. Jij ook? En heb je nog wel een gouden mandje over dat groot genoeg is voor een duo? Kom de knappe, verlegen Quetzal en Querido dan heel snel halen!

Dit leuke duo verblijft in hetn Hokazo dierenasiel in Uden: 0413 - 26 05 46