28-12-13

Flip is speciaal


 UPDATE april 2014
We hebben begin dit jaar een ouder hondje geplaatst in Arnhem. Via deze match kregen we contact met een klassiek homeopathe. Zij bood aan om Flip homeopathisch te gaan behandelen. Daar zijn we nu een tijdje mee bezig, hij reageerde goed op de eerste pilletjes en de zouten. Zijn gedrag is nog steeds anders, maar we merken als hij in een rustige omgeving is, als het niet te druk is, hij ook rustiger wordt. Hij heeft een vorm van baknijd, wij kunnen gewoon zijn eten wegpakken, maar naar de andere honden snauwt hij. Vandaag heeft hij weer nieuwe pilletjes gekregen en hij is een stuk rustiger. Reageerd nauwelijks op de anderen.

We zoeken voor Flip iemand die het een uitdaging vind om hem op te vangen en met hem door wil gaan met de homeopathische therapie. Dus handig is iemand in Arnhem of omgeving.


UPDATE februari 2014
Hij is enorm veranderd. Hij is veel rustiger, het zoeken en vangen is helemaal over. Zijn gedrag blijft pubergedrag, maar dat brengt misschien zijn ras ook mee. Het is een mix Spaniel Breton. Hij ontsnapt af en toe uit de tuin. Hij kan over het tuinhek ( heeft dwarse spijltjes), maar hij komt zelf weer terug. Hij is zeer atletisch.
Het enige van de lijst symptomen wat hij nog heeft, is dat zijn oog nog gedraait is.
Hij krijgt altijd eten in zijn bench, hij heeft een beetje voernijd. Dus als er een hondje te dichtbij komt, blaft hij hem weg.
We hebben op dit moment kleine pups, daar moet hij ook niet zoveel van hebben, hij vind ze niet leuk.
Een rustig gezin voor hem is dus het beste.UPDATE FLIP  januari 2014
Flip werd onrustig in zijn gedrag, hij ging overal zoeken, onder de stoelen, op de stoelen etc en hij probeerde van alles uit de lucht te vangen, terwijl er niks was. We hebben een kuur KARSIVAN pillen meegekregen van de dierenarts. Dat moesten we maar eens proberen. Om de 12 uur een halve pil.
Nu na 2 weken is zijn gedrag een stuk rustiger geworden.
Hij komt nu ook zelf naar ons toe om te knuffelen en gaat al spelen met de andere honden. Als we gaan wandelen loopt hij los, maar we moeten hem wel erbij houden, als hij te ver gaat even roepen. Hij luisterd hier goed naar. We hebben de indruk dat hij pas als hij dichtbij ons is, kan zien dat wij het zijn. Maar zijn gehoor is perfect.
Hij heeft nog steeds een beetje puppengedrag, eigenlijk meer pubergedrag, een beetje slungelig.


FLIP
Flip hebben we gevonden op 3 dec.13 in ons dorp. 
We hadden hem al eens zien lopen, we konden hem toen niet pakken. We dachten ook dat hij van iemand was.
Maar een paar dagen erna liep hij er weer. We reden in de auto en zijn gestopt, bij het openen van de autodeur, sprong hij naar binnen.
En daar was Flip. Hij was erg onzeker, liep overal tegen aan, gaf schuim over en trilde.
We dachten aan hondeziekte, maar de testen wezen uit dat hij dat niet had, maar wat wel is niet echt duidelijk. Het meest waarschijnlijke is dat hij een harde klap op zijn hoofd heeft gehad. Hij is nu een tijdje bij ons en is aan ons gewend. Maar bij drukte en veranderingen kan hij het niet vinden. Hij loopt nog steeds tegen dingen aan,, zijn ogen zijn prima heeft de dierenarts ons verzekerd.
Ook lijkt het of steeds de dingen weer nieuw voor hem zijn. Hij kan je s'morgensvroeg aankijken of hij je voor het eerst ziet. Hij is traag in zijn reacties. Maar bij drukte in huis, kan hij ook behoorlijk hyper zijn. Hij kan goed in de bench en gaat daar lekker slapen. Maar ook in zijn stoel gaat hij rustig liggen.
Flip is een reu van 3 a 4 jaar oud. Het is een kruising Spaniel Breton.Hij weegt 11 kilo en is 43 cm hoog. Hij is erg lief.
We zoeken voor hem een rustige plek.

Meer informatie over Flip kan via: www.leukespaansehonden.vpweb.nl en via 
leukespaansehonden@hotmail.com