09-11-13

Charel, lieve krasse knar


 

Ontmoet Charel, een stokoud bastaardje. Hij werd in de verschrikkelijk koude winter op straat gevonden, maar gelukkig overleefde hij dit avontuur. Hij werd opgenomen in pleeggezin omdat Charel zo treurde in het asiel.

Charel werd in februari 1998 geboren en is dus 14 jaar oud! Vermoedelijk heeft hij veel van zijn leven buiten doorgebracht, want Charel houdt er enorm van in de tuin te liggen. Binnen voelt hij zich niet optimaal. Hij is daarentegen wel heel graag in het gezelschap van mensen en volgt zijn baasjes overal. 's Nachts slaapt Charel wel graag binnen en dan is hij graag alleen, weg van andere honden en drukte. 

Charel is zindelijk, maar zijn pleeggezin laat hem dan ook 's nachts een keer uit. Overdag is hij helemaal zindelijk zolang hij toegang heeft tot de tuin. Charel is natuurlijk een ouder hondje, en die kunnen geen 8 uur wachten zonder naar buiten te gaan.

Overdag is Charel constant in de weer met verkennen. Hij is voor zijn leeftijd nog heel kwiek. 's Avonds ligt hij braaf in zijn mandje te slapen. We zoeken voor hem een baasje dat vaak thuis is en hem de nodige rust kan schenken. We plaatsen hem omwille van zijn nood aan rust niet bij kleine kinderen. 

Charel kan goed opschieten met andere honden: reuen en teven. Vermoedelijk lukt het ook wel met katten, want hij is niet ge├»nteresseerd in andere dieren (kippen en ganzen bijvoorbeeld). 

Naar mensen toe is Charel een hele lieve en aanhankelijke hond, maar hij is een heel speciaal hondje met aparte gewoontes. Eens hij je kent, laat hij zich wel met plezier aaien en geeft hij zelfs pootjes. Het is een plezier om alle aspecten van Charel beter te leren kennen… 

Wie schenkt Charel een laatste warme thuis?


Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het dierenasiel in Sint Truiden, de pleeggezinverantwoordelijke op 0496/81.30.99. Indien u op een weekdag belt, gelieve dan te bellen na 18uur.