21-04-2013

Wielus, 3 jaar jong, maar al 12 maanden in asiel....
Kan bij andere katten: Ja (liever niet)
Kan bij honden: Onbekend
Kan bij kleine kinderen: Onbekend
Kan bij grote kinderen: Ja
Kan in een flat: Onbekend
Kan naar buiten: Ja

Wielus heeft het meest ongewenste record op zijn naam staan: hij is onze langstzittende bewoner. Al 12 maanden zit onze lieve jongen in het asiel. En hij is nog geen drie jaar oud… Hij heeft al zijn kamergenootjes zien komen en gaan. Hij heeft honderden mensen liefdevol begroet. Zich door honderden handen uitgebreid laten aaien… Maar niemand neemt onze kanjer mee naar huis…

En dat terwijl hij zo ontzettend leuk is! Wielus is een kleine wervelwind. Een nieuwsgierig, superslank manneke (geboren in mei 2010). Hoe hij dat perfecte lijntje houdt, wil hij ons helaas niet verklappen. ;-) Maar het feit dat hij onvermoeibaar is en over een tomeloze energie lijkt te beschikken, zal er beslist iets mee te maken hebben. Hyperactief willen we hem zeker niet noemen (want dat is hij niet), maar het is absoluut een heerlijke 'spring in het veld'. De ondeugende en enthousiaste blik in zijn ogen zegt eigenlijk al genoeg; Wielus geniet van het leven! En die jeugdige vrolijkheid werkt aanstekelijk. Wie bij Wielus in de buurt is, kan gewoon niet anders dan lachen.

De jonge Wielus is ook nog eens vreselijk lief en een lekkere kletskous. Op iedere vraag volgt steevast een antwoord. Wielus houdt duidelijk van een goed gesprek. Een mooie man met inhoud dus. :-) Maar ook een flinke kroel- en knuffelbeurt staan hoog op zijn verlanglijstje. Luid spinnend staat hij – letterlijk - te trappelen van ongeduld. Hij schurkt langs je benen en geeft voortdurend kopjes. Heerlijk vindt hij het om uitgebreid geaaid en gekriebeld te worden. Wielus laat zich ook gemakkelijk oppakken en hangt volledig tevreden in je armen.

Wielus is echter niet zo'n door en door goedzak, die altijd alles maar klakkeloos accepteert. Hij kan soms zelfs best een brutaaltje zijn. Hij laat zich niet altijd zomaar vertellen wat hij moet doen (tja, het is natuurlijk wel een kat hè). En wil je je zin té hard doordrijven, dan laat de jongen duidelijk blijken dat hij daar niet van gediend is. Ook met zijn kamergenootjes heeft hij wel eens 'woorden'. Wielus kan best een dominant manneke zijn. Tja, het is een bijzonder portret hoor… die Wielus van ons… maar zo ontzettend leuk!

De perfecte man bestaat niet (zegt men), maar onze Wielus komt toch akelig dicht in de buurt! Jong en mooi, energiek en speels, intelligent en aanhankelijk. Wat wil een mens nog meer? En ach, als je met dat brutale trekje van hem weet om te gaan, heeft zelfs dat zo zijn charme. ;-) Dus, ben jij wel toe aan een flinke dosis positieve energie? Hou je van een goed gesprek én van een uitgebreide, liefdevolle knuffelbeurt? Aarzel dan niet en kom de kleine Wielus heel snel halen!

Wielus verbblijft in het dierenasiel in Uden: 0413- 26 05 46