26-04-13

Kismo, ruim 1 jaar in het asiel



Kismo is een schat van een hond, die al onze harten gestolen heeft. 

Wij mogen dan ook al meer dan een jaar van hem genieten. Maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat ook deze jongen uiteindelijk naar een nieuw thuis gaat. 
Aan zijn looks en lieve karakter ligt het niet, maar toch is het voor ons een moeilijke hond om te herplaatsen. 
Kismo toont zich namelijk hier in het asiel heel anders dan dat hij in huis is. Hier is hij erg op zichzelf, vindt het best gezellig dat wij aan de andere kant van het lijntje lopen, maar trekt voornamelijk zijn eigen plan. Je moet dus niet verwachten dat als je komt kijken dat deze hond meteen in je armen springt. 

Maar neem je hem mee naar huis dan verandert deze onafhankelijk hond in een zuignapje die je geen moment meer uit het oog verliest. En dan kom je meteen bij zijn grootste probleem, het alleen thuis blijven. 

Kismo moet eigenlijk weer als een puppy leren om alleen thuis te blijven, iets wat op een leeftijd van 7,5 jaar best moeilijk, maar niet ondenkbaar is. Voor ons dus de moeilijke taak om een baasje te vinden die met volle overgave met Kismo aan het werk wilt gaan. Want o wat verdient deze jongen dat. Natuurlijk begeleiden wij een nieuwe eigenaar graag in dit proces, misschien dat een vrouwelijk soortgenoot hem hier ook goed bij kan helpen. 

Kismo is verder een heerlijke hond om lange wandelingen mee te maken, soms een tikkeltje eigenwijs, maar verder een heerlijke knuffel. Deze grote jongen is gek op kinderen, misschien nog wel meer dan op volwassenen. Autorijden vindt hij erg spannend. Met soortgenoten kan hij het over het algemeen goed vinden, al laat hij niet de kaas van zijn brood eten. Met katten kan Kismo absoluut niet, deze zet hij liever op zijn menukaart…
Welke herder-freak wil de uitdaging aangaan met deze beauty en hem een goede oude dag bieden. Deze schat verdient het!

Hier is een kort filmpje van Kismo die in het speelbos van het asiel tussen de autobanden speelt.



Kismo verblijft in het dierenasiel in Leiden: asiel@dierenasielleiden.nl