13-09-13

Biscotto kan zich zo weer redden!update 12 oktober '13:
Biscotto heeft helaas door omstandigheden maar heel even kunnen oefenen. Zeker niet de geplande 3 weken die ik voor ogen had. Ze heeft een sterk willetje, wanneer ze geen zin had, liet ze zich gewoon vallen. Maar achter een blikje voer aan, kon ze toch flink rennen. Wie helpt Biscotto om ook lekker buiten rond te kunnen rennen? Met wat tijd en extra aandacht rent ze zeker als de wind.
Maak kennis met Biscotto, een jachthondje uit Griekenland in een rolstoel.
Biscotto (schofthoogte 40 cm)  is een ongeveer anderhalf jaar oud Vizla meisje met 1 handicap.
Haar achterpootjes en dan met name haar knietjes. Ze verblijft in een gastgezin op Kreta, Malia, waar de kans op adoptie zeer klein is.

 
Een operatie is niet te betalen voor de mensen daar, aangezien haar opvangster Maria niet bij een animalrescuers hoort. 
Biscotto is door haar handicap niet echt een hondje wat men direkt zou adopteren helaas.
Zoals eerder geschreven is een operatie te duur. Het goede nieuws is echter dat door een Facebook inzameling geld is opgebracht voor een rolstoeltje voor haar zodat ik kan gaan oefenen en Biscotto lekker rond kan vliegen, want ja, zo'n jachthondje gun je dit toch?


Biscotto is ondanks haar handicap een "vrolijke dondersteen", energiek, lief en aanhankelijk, erg sociaal naar andere honden. De komende weken worden ook besteed aan extra aandacht voor de zindelijkheid. Even de puntjes op de "i" zetten.
In de groep honden waar ze nu verblijft blaft ze rustig mee als de anderen een kat zien.
De komende weken wordt specifiek gekeken of ze in een thuissituatie geplaatst kan worden waar een kat aanwezig is.


Voor meer info, zou je ook kunnen kijken op FB bij Malia Strays (een groep, bestaande uit 2 personen) die voornamelijk zorg draagt voor sterilisatie/castratie en zo heel af en toe een warm mandje zoekt voor een hondje wat niet zou overleven op straat. https://www.facebook.com/malia.strays.7?ref=ts&fref=ts 

Een dierenliefhebber vliegt op 14 september naar Griekenland, met Biscotto's rolstoeltje en gaat haar de komende 3 weken begeleiden met het vertrouwd worden met de rolstoel.Nu nog een baas voor dit lieve hondje!!
Reacties kunnen naar: mail@remcoENco.nl